blackberry_popsicles_-001
Jag har sett glassrecepten avlösa varandra på sociala medier den senaste tiden och vad passar egentligen bättre en varm sommardag? Min lemonad kanske, men i övrigt är ju en läskande glass bland det bästa man kan stoppa i sig på sommaren. I mina sommartips säger jag ju att obegränsat glassätande är bland det bästa man kan göra under sommaren. Generellt sett har jag relativt svårt för hemmagjord glass, vilket inte beror på att det på något sätt smakar sämre, utan snarare på att jag är så otroligt dålig på att göra glass. jag misslyckas 9 av 10 gånger och det är väl därför antalet glassrecept på bloggen inte är fler än ett i dagsläget. För ett tag sedan delade jag dock med mig av ett enkelt recept på jordgubbsglass och för den som tyckte att det var omständigt kan jag säga att detta är bra mycket enklare. Tillagningsprocessen är superenkel, men sen krävs ju såklart lite tid i frysen innan man kan äta glassen. Men den som väntar på något gott…

blackberry_popsicles_-002

Glasspinnar med granola och björnbär

Ger ca 4 glassar (beror på hur stora glassformar man använder)

1-2 dl granola
5 dl naturell havre- eller sojayoghurt
1/2 tsk äkta vaniljpulver
3 msk kokossocker
12 björnbär

Instruktioner

För att göra denna glass behöver du antingen en form för tillverkning av glasspinnar (finns i de flesta välsorterade mataffärer och butiker som säljer husgeråd). Lägg 3 björnbär i botten på varje form och mosa lite lätt med en sked eller gaffel.

Blanda yoghurt, kokossocker och vaniljpulver i en skål och fyll sedan upp glassformarna nästan ända upp.

Sätt en glasspinne i varje form och strössla över granola. Ställ in i frysen i 4-6 timmar eller över natten. Om glassarna är svåra att få loss kan du ställa formen i hett vatten en liten stund. Ät och njut!

blackberry_popsicles_
blackberry_popsicles_-003
blackberry_popsicles_-004
blackberry_popsicles_-006
blackberry_popsicles_-005

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *