zucchini_majs_biffar-002

Olika varianter av bönbiffar är vardagsmat hos oss. Som jag sagt tidigare så går de att variera i all oändlighet och man kan smaksätta dem med säsongens läckerheter. Nu i höst kommer jag använda morötter, lök, palsternacka och kål för att ge smak till mina bönbiffar.

För ett tag sedan testade jag att använda majs istället för bönor. Jag hade sett det på flera andra bloggar och blev sugen på att testa själv. Vi hade en zucchini hemma så majs och zucchini fick utgöra basen i dessa biffar. Med hjälp av rökt paprika, vitlök, koriander och gurkmeja fick biffarna en väldigt spännande och god smak. Det går såklart att göra en stor laddning av biffarna och förvara dem i kylen för att ha när man kommer hem från jobbet/skolan. Ett bra tips för att snabbt och enkelt kunna laga en god och nyttig vardagsmiddag.

zucchini_majs_biffar-001

zucchini_majs_biffar

zucchini_majs_biffar-004

Zucchini- och majsbiffar

1 grön zucchini
2,5 dl majskorn
1 dl majsmjöl
1 vitlöksklyfta
1 msk chiafrön
1 krm rökt paprikapulver
1/2 tsk torkad koriander
1/2 tsk gurkmeja
2 krm spiskummin
salt & svartpeppar
majsmjöl eller ströbröd till panering
Riv zucchinin och krama ur så mycket vatten som möjligt.

Mixa majskornen med en stavmixer och blanda samman med zucchinin. Tillsätt kryddorna, majsmjöl och pressa ner vitlöksklyftan. Blanda ordentligt och forma sedan biffar av smeten.

Häll upp majsmjöl eller ströbröd på en tallrik och vänd biffarna där i. Stek på medelhög värme tills biffarna fått färg och känns fasta i konsistensen.

På bilderna ser ni ett serveringsförslag där jag lagt biffar mellan två skivor surdegsbröd. Jag fyllde mackorna med lite allt möjligt som fanns hemma, bland annat plommon, pesto, kapris och färsk persilja. Vi har även ätit dem med spaghetti och tomatsås, ugnsrostad potatis och som ingrediens i sallader.

 

zucchini_majs_biffar-006

zucchini_majs_biffar-003

zucchini_majs_biffar-005

5 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *