4 Recept PÅ

_

Vegoburgare är verkligen en favorit här hemma. De behöver inte nödvändigtvis ätas som klassiska burgare med hamburgerbröd och grönsaker, det vanligaste är att vi äter dem med tillsammans med en sallad, ris, ugnsrostade grönsaker eller quinoa. Fördelen med vegoburgare, eller vegobiffar om man så vill, är att de kan användas på flera sätt. Det funkar superbra att göra en jätteladdning och förvara i kylen för att sedan käka biffar till middag tre dagar i sträck. Nyckeln är att variera tillbehören.

Jag improviserar ofta ihop mina burgarrecept på stående fot – ni vet, när man har i lite av både det ena och det andra och hoppas på det bästa? Typ. Men så slog det mig att jag faktiskt publicerat en hel rad recept här på bloggen så idag tänkte jag lyfta fram 4 favoriter som jag gärna återkommer till. Uppenbarligen har några av mina experiment blivit väldigt lyckade 🙂

_

14

Dessa burgare har en mjuk, fyllig och lite nötaktig smak tack vare tahini och belugalinser i en, enligt mig, perfekt kombination. Dessa burgare passar perfekt i hamburgerbröd, men en favorit är att servera dem med ugnsrostade grönsaker som på bilden. Receptet finns här! Veganska och glutenfria, förresten.

11

Detta är egentligen inte något recept på burgare, utan snarare recept på vad man kan fylla sina hamburgerbröd med. Det är knappt så att det ens kan kallas för recept, eftersom fyllningen är i form av Oumph! Men, enligt mig är Oumph bland det bästa som hänt på vegomarknaden – det är ju helt galet gott. Och perfekt när man inte har tid eller ork att börja mixa och greja för att göra biffar. Så, snabblagade, veganska och glutenfria burgare. Ni hittar dem här. Följer ni länken hittar ni även ett recept på superenkel (och het) salsasås som passar perfekt till samtliga burgarrecept i det här inlägget. Tips, tips!

13

Basen i dessa biffar är inte bönor utan majs och zucchini. En spännande kombination som med hjälp av en massa olika kryddor får fantastisk smak. Veganska och glutenfria och otroligt storkoksvänliga. Recept finns här.

12

Att använda portabellosvampar som burgare är väl numera något av en klassiker. Svamparna får otroligt god smak och har en fantastiskt härlig konsistens och textur. Helt enkelt perfekta att ha som burgare. Enkelt och snabblagat dessutom. I mitt recept på portabelloburgare har jag även inkluderat en superenkel mangopurée som ger det där lilla extra till burgarna. Mmm, måste göras snart igen. Klicka här för att komma till receptet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *