Talking Pieces

Vi ses på det enda sidenväveriet som finns kvar i norra Europa. Bland originalmaskiner som är 140 år gamla och fortfarande i bruk får vi njuta av Emma Olbers och Lisa Hillands utställning “Talking Pieces”.

IMG_2597

 

”En utställning om mötet, samarbetet och dess kommunikation. Mötet mellan olika material och tekniker, mötet mellan företag och mötet mellan två designers. Kan vi påverka sättet att kommunicera genom att designa möblerna på ett visst sätt? Talking Pieces är en serie objekt/möbler som uppmanar till att vi ska prata mer med varandra. Något vi tycker att alla människor behöver!” menar Emma och Lisa.

Och det är just de uppmanar oss att göra när vi minglar runt, att prata med varandra.

 

IMG_2604

 

IMG_2605

 

IMG_2619

 

Emma och Lisa har kombinerat trä med industriellt framställd jaquardmönstrad väv från Bolon, Tärnsjöläder, siden och specialritade skruvar som tagits fram med hjälp av 3D-datamodellering. För att få till mötet mellan hantverk och industri tog duon kontakt med svenska producenter som deltagit i detta spännande projekt. Tillsammans med Bolon, Hantverkscentrum i Tibro, Tärnsjö Garveri, Rosengrens Metallgjuteri och Sidenväveriet har de pushat tekniker och material för att få dem att framstå på bästa möjliga sätt, i en mjuk och vänlig formgivning som de vill ska uppmuntra användaren till interaktion.

 

 

image-92-640x960
Pressbild.

 

Pressbild.
Pressbild.

Du kan besöka Talking Pieces på Almgrens Sidenväveri på Repslagargatan 15, den 11 – 27 februari.

Läs The waves intervju med Emma Olbers här, där hon bland annat berättar om utställningen Talking Pieces.

Text och foto: Helena Johnzon Dahl

 

 

 

Tags from the story
,
More from The waves we make

Emma Olbers, ny kreativ chef på Ire Möbel.

Designern Emma Olbers går in som kreativ chef på Ire Möbel –...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *