Duon bakom Fashion UP!

The waves we makes egna bloggare Klädoteket har fullt upp inför sin modefestival Fashion UP! Modefestivalen hålls i Göteborg, på Auktionsverkets Kulturarena, den 18-19 mars.  Det är en fullspäckad helg med fokus på ansvarsfullt mode.

LouiseSara (1)

Vad är Fashion UP!?

Detta är initiativ som ska leda till att modebranschen vaknar upp. Fashion UP! är en modefestival som lyfter fram ansvarsfullt mode.

Varför behövs det en hållbar modefestival i Gbg?

Det är tråkigt att det behövs, men tyvärr får man leta länge innan man hittar schyssta alternativ inom modebranschen. Visst håller företagen sakta på att förändras, men vi tycker att det är sjukt att det mesta som erbjuds inom mode stödjer en ohållbar industri som exploaterar både människor och naturen. Det är dags att vi sätter ner foton och gör något. Vårt sätt blir då att skapa en modefestival som ska lyfta fram goda exempel, men också öppna upp för en debatt kring ämnet.

Vad står på programmet?

Det är ett fullspäckat schema med bland annat designtävling, fashion talks, pop up-butiker, swop-shop, modevisningar, festligheter och massa grym musik.

 

Vem kan söka till designtävlingen?

Vi välkomnar alla att söka! Man ska så klart kunna sy, men vi kräver inte att man arbetar som designer idag. Det är en rolig utmaning som kreativa personer inte borde missa! Det kan dessutom vara en öppning för den som vill  jobba inom branschen. Nu har ni helgen på er innan vi stänger ansökan.

image
Elin Frendberg från Swedish Fashion Council kommer att sällskapa Anna Lidström i juryn under Fashion UP!

Hur funkar tävlingen och får jag som besökare se resultatet?
Tävlingen äger rum i anslutning till övriga aktiviteter under modefestivalen Fashion UP! och det finns möjlighet för besökare att titta på under tävlingens gång.  Designerna kommer att ha drygt 20 h på sig att designa en outfit utifrån årets tema Pure construction i återbruksmaterial.

Resultatet kommer ni alla kunna se på den grymma avslutningsshowen på lördagskvällen. Vi är så taggade!

Vad händer med kläderna sen?

Kläderna som designas under tävlingen kommer att finnas i Klädotekets butik för uthyrning.

11222308_837077513055679_1201825773755543630_n
Var köper jag biljett?

Biljetter går att köpa både i dörren och förköp. Vi rekommenderar dock förköp för att få garanterad plats. Köp här! 


Vad hoppas ni med Fashion UP! 2016?

Vi hoppas att vi ska kunna påverka människor till att ta ett större ansvar som konsumenter. Vi vill genom Fashion UP! inspirera och lyfta fram de goda exempel som faktiskt finns och försöka vara med och förändra industrin. Vi vill också påverka företag och få dem att ta ett större ansvar. Givetvis hoppas vi också på att vi dyker upp igen nästa år.

FashionUP_600x400_svart
Text Helena Johnzon Dahl
Foto: Klädotekets arkiv
More from The waves we make

Olympiskt plagg av PET-flaskor

Under öppningsceremonin för de Olympiska spelen i Rio de Janeiro hade fanbäraren, simmerskan Therese...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *