Olympiskt plagg av PET-flaskor

Under öppningsceremonin för de Olympiska spelen i Rio de Janeiro hade fanbäraren, simmerskan Therese Alshammar, en klänning av hållbara material såsom ekologisk siden och Tencel®. Kollektionen är skapad av HM i ett  nära samarbete med atleterna från det svenska Olympiska laget och innehåller plagg för invignings- och avslutningsceremonierna, prisutdelningarna samt utvalda tävlingsplagg.

”Att vara fanbärare för den svenska truppen är en stor ära. Det gör mig oerhört stolt att också vara klädd i denna specialsydda klänning från H&M gjord av återvunna textiler och ekologiskt silke”, säger Therese Alshammar, flerfaldig OS-medaljör.

RIO DE JANEIRO, BRAZIL - AUGUST 05: Therese Alshammar of Sweden carries the flag during the Opening Ceremony of the Rio 2016 Olympic Games at Maracana Stadium on August 5, 2016 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Cameron Spencer/Getty Images)
RIO DE JANEIRO, BRAZIL – AUGUST 05: Therese Alshammar of Sweden carries the flag during the Opening Ceremony of the Rio 2016 Olympic Games at Maracana Stadium on August 5, 2016 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Cameron Spencer/Getty Images)

Kollektionen innehåller en komplett garderob som de aktiva kan använda under sina träningspass och i OS-byn. Atleterna har varit involverade i att utveckla plaggen och har gett feedback på design, funktion och användbarhet. Kollektionens design är inspirerad av den svenska flaggans färger – gult och blått – och skapad med en modern twist med fokus på hög teknisk prestanda där mode och funktion möts.

En del av plaggen i kollektionen är i hållbara material och gjorda av återvunnen polyester, som skapas av återvunna PET-flaskor. De randiga dekorationerna i gult, blått och svart är gjorda av återvunna textilier från H&M:s klädinsamlings boxar, där kunder uppmuntras att lämna in sina gamla kläder och ge dem ett nytt liv.

Så kanske kommer din gamla tröja till använding under OS?

 

 

 

More from The waves we make

Fashion UP!

Modefestivalen Fashion UP! hade redan varit igång sedan dagen innan när jag...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *