Kavat öppnar butik i Stockholm

Idag var det förhandsvisning av Kavats nya butik på Grev Turegatan 1. Butiken öppnar upp för allmänheten imorgon 17 november.

kavat butik the waves we make

kavat butik the waves we make
Magnus Ericson, VD på Kavat.

kavat butik the waves we make

Vi åt god frukost från Koloni, botaniserade bland fina skor, plockade med oss ekologiska grönsaker hem och  lyssnade på en inspirerande föreläsning av Magnus Ericson, Kavats VD. Han berättade engagerat om Kavat och deras kunskaper inom skotillverkning och satsning på miljömärkta skor.


kavat butik the waves we make

kavat butik the waves we make

kavat butik the waves we make
Butiken ska bli en marknadsföringskanal för Kavats hållbarhetstänk och kommer att förmedla hela varumärkets produktsortiment.  Recreate står för inredningskonceptet som knyter an till Kavats svenska arv och har snickerier i svenskt trä och läderdetaljer från Tärnsjö.

”Det känns fantastiskt att kunna visa upp våra miljömärkta produkter på ett bra läge mitt i Stockholm, för både barn och vuxna. Etableringen av Kavats konceptbutik i Stockholm blir en milstolpe och kommer självklart att lyfta Kavat ytterligare ett snäpp. Ett snyggt skyltfönster i vår huvudstad, som också ger ringar på vattnet hos alla våra återförsäljare.” säger Magnus Ericson, VD på Kavat.

kavat butik the waves we make

kavat butik the waves we make

kavat butik the waves we make
kavat butik the waves we make

2008 miljömärkte Kavat sin första sko under EU Ecolabel. Den klassiska modellen Edsbro blev världens första miljömärkta barnsko. I dag har Kavat över 50 modeller med certifikat i EU Ecolabels register, både för barn och för vuxna.

Här hittar du Kavats hemsida. 

Av: Helena Johnzon Dahl

 

 

More from The waves we make

Inte bara färg

Inte bara färg är en utställning på Sörmlands museum om naturens färger,...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *