Malin

Malin inspirerar de flesta både på TV och på sin egna blogg, men vart hittar hon själv inspiration?  The waves tog ett snack med Malin om inspiration, hållbarhet och den nya boken som hon skriver tillsammans med sin syster Linda.

Namn Malin Persson
Bor I Bellevue Malmö
Familj Barnen Tiago, Milo och Cleo
Gör Programledare, föreläsare, bloggare och inspiratör
Intressen Mat, inredning och trädgård

Berätta om din bloggportal. Vad kan man läsa om hos dig?

På min nya bloggportal kör jag något som jag själv kallar “slow blogging”, jag försöker att blogga på ett mer hållbart sätt för mig själv där tiden och lusten får styra. Jag skriver mycket om mat, en del trädgård och mycket inredning såklart!

Du bjuder på så mycket härligheter. Var hittar du själv inspiration?

Jag är väldigt luststyrd, jag behöver vara i balans och må bra för att hitta inspirationen. Känner jag att det blir för mycket press så försvinner glädjen av att inspirera och det tycker jag att man ofta kan se på bloggar som klämmer ur sig 6 blogginlägg i veckan.

Jag hittar inspiration i allt jag gör, möten med spännande människor, genom böcker och internet såklart men min största inspirationskälla är naturen och skiftningarna av våra olika årstider.

När började ditt intresse för hållbarhet?

Jag har ända sedan barnsben varit väldigt intresserad av att bygga och skapa nytt av gamla saker så det är något jag har med mig från bröstmjölken.

Vad är hållbarhet för dig?

Hållbarhet för mig har tre aspekter, den sociala, den ekonomiska och klimatet. När alla tre går hand i hand då känns det hållbart.

Du rör dig vant både framför så väl som bakom kameran. Var trivs du bäst?

Jag gillar lika mycket att stå framför som bakom kameran och det är det som gör mitt jobb så himla roligt!

Hur ser det ut hemma hos dig?

Jag bor i ett stort gammalt stenhus från början av 1900talet. Du hittar inte många nya prylar hemma hos mig då det mesta är ärvt, fyndat på auktion eller lopppis.

Vilken är den viktigaste ingrediensen i ett hem för dig?

Att hemmet känns varmt och ombonat och att det alltid finns extra platser för gäster kring matbordet!

Vad gör du helst en ledig lördag?

Tar gärna sovmorgon och bakar sen scones till frukost. Sen tar jag en cykeltur ner till havet och morgondoppet för att sen fixa lite i trädgården under eftermiddagen och avlutar med en mysig grillkväll med hela familjen.

Du och din syster släpper en bok tillsammans i november. Kan du berätta något om den?

Det är en livstilsbok med en massa spännande recept i. Vi vill visa att det varken behöver vara tråkigt, begränsande eller svårt att ta hand om vår svenska naturs skatter. För inspirerande idéer har boken en massa av. Du som läsare kommer att på ett lekfullt och kreativt sätt bli inspirerad att ge dig ut i vår sköna natur under de olika säsongerna. Upptäck det som finns omkring dig och få tips på hur du kan förädla just de råvarorna naturen har att ge!

Hur var det att jobba tillsammans med sin syrra?

Att få jobba med syrran är en dröm. Jag jobbar väldigt ofta ensam så att ha ett stort gemensamt projekt tillsammans känns superkul! Syrran är min perfekta parhäst, vi kompletterar varandra så himla bra. Hon är strukturerad, gör tidsplaner och planerar. Med hennes struktur kan jag slappna av och låta kreativiteten blomma! De allra bästa idéerna och tankarna kommer till oss då vi bollar och går tillsammans in i skapandet. Men det bästa med att jobba med syrran är att vi har så förbaskat kul tillsammans. Vi blandar allvar med humor och när det bara är vi två finns det inga filter och ingen prestige att uppfylla. När jag jobbar ensam är jag ofta fokuserad på själva slutprodukten, jag sliter och kör på för att sen njuta av tillfredsställelsen av den färdiga produkten. Men när jag jobbar med Linda är det annorlunda, hon påminner mig om att vägen till målet är precis lika viktigt som slutdestinationen, det gäller ju att njuta och ha kul under hela jobbets gång.

Till sist, vad önskar du dig framöver?

Jag önskar att Corona epoken kommer att föra med sig något positivt. Att vi kommer att lära oss av denna perioden och inse vad som är det viktigaste i livet och där igenom hitta den sanna lyckan.

 

Här hittar du Malins blogg 

More from The waves we make

Mamma Andersson skapar sin första inredningskollektion exklusivt för Svenskt Tenn

I höst lanserar Svenskt Tenn en exklusiv inredningskollektion skapad av Mamma Andersson....
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *