Vårkänsla på Liljevalchs

Linn Fernström (f. 1974) är en av våra främsta samtida målare. Hon visar helt nytt material på Liljevalchs+.

Foto: Axel ÖbergLinn Fernströms skapande väjer inte för figuration och att fyllas av en myllrande natur med insekter och blomster. I fokus för denna magiska och lätt surrealistiska värld finns seende och sökande gestalter som återkommer i målning efter målning.

Fernströms måleriska berättelse är i grunden helt egen. I de mänskliga åtbörderna finns antydan om relationer, om förlust och om sökandet efter en riktning i varat. Det lätt surrealistiska och eftertänksamma draget är genomgående, liksom den intrikata växlingen mellan verklighet och fiktion.

Foto: Axel Öberg

Måleriet är envist, uthålligt och mitt i allt anas en bultande ensamhet i detta faktum att vi alla är en del i något större som många gånger förefaller helt obegripligt. För Linn Fernström tycks allt handla om att finna en mänsklig position, om flykt och förundran, men också om tröst och lust bland insekter och fåglar, bland ansikten och gester.

 Foto: Axel Öberg

Och mitt i allt berättande finns också denna uppenbara lust till själva måleriet, till färgens rytmer på dukens yta, till färg och form i sig. Fernströms mål är en växelsång mellan yta och djup.

More from The waves we make

Farming Architects, om framtidens hållbara byggande

I utställningen Farming Architects på Stockholm Furniture Fair ger arkitektbyrån Jordens Arkitekter...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *