Ismyntate från Södern från boken Modern självhushållning

Ett svalkande recept på ismyntate av Alva Herdevall och Anders Rydell ur boken Modern självhushållning.  Det är en självhushållningsbok för 2020-talet som örenar traditionella metoder med moderna idéer för att visa att en högre grad av självhushållning är möjlig för alla.

Under de varmaste sommardagarna, då vi hänger i skuggan under Åkeröträdet, gör vi en variant på ett läskande iste från amerikanska Södern. Det här är ett te som även barnen dricker.

1 stor citron
1 dl honung
1 stort knippe mynta, plockade blad
1 ½ liter vatten

Värm vattnet tills det kokar och häll det över myntablad och honung. Låt stå tills det kallnar. Kan därefter förvaras i kylen något dygn. När det ska drickas, skär citronen i bitar, pressa några i teet och fyll på rikligt med isbitar.

 

Missa the waves intervju med Alva och Anders 

More from The waves we make

Tipping points, en utställning

För fjärde året i rad samarbetar Beckmans Designhögskola med Svenskt Tenn och...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *