Astrid Lindgren-sida på Tradera

Astrid Lindgren Aktiebolag har lanserat en Astrid Lindgren-sida på Tradera, där man hittar alla Astrid Lindgren-böcker, leksaker, spel och kläder samlade på en plats. Det här gör det enklare för Traderas användare att både köpa och sälja Astrid Lindgrens produkter second hand, så att de kan fortsätta att leva vidare i generationer.

Astrid Lindgren är en av världens mest kända barnboksförfattare. Hon skrev 34 kapitelböcker och 41 bilderböcker som tillsammans sålt i hisnande 170 miljoner exemplar och översatts till över 100 språk. Det finns runt 50 filmatiseringar av hennes verk och berättelserna spelas fortfarande på teaterscener världen över.

Tidigt i sin karriär insåg Astrid Lindgren behovet av leksaker och spel kopplade till sina berättelser. De första Pippiprodukterna kom redan i slutet på 40-talet och sedan dess har det producerats många populära leksaker, dockor, spel, kläder och annat baserat på Astrid Lindgrens karaktärer.

Nu har Astrid Lindgren Aktiebolag inlett ett samarbete med Tradera för att uppmuntra till återbruk. På en samlad sida på Tradera kan man nu hitta Astrid Lindgren-produkter och böcker som använts och älskats av andra och är redo att hitta nya hem. Astrid Lindgren Aktiebolag vill även uppmuntra sina samarbetspartner, som innehar rättigheter till att skapa produkter med Astrid Lindgrens karaktärer, att satsa på återbruk.

– Ett samarbete som främjar återbruk för att minska klimatavtrycket ligger helt i linje med Astrid Lindgrens kända engagemang i frågor om miljö, djur och natur, säger Jenny Adamsson, Licensing Manager på Astrid Lindgren Aktiebolag.

På Tradera har försäljningen av barn- och ungdomslitteratur ökat med 10 % från 2022 till 2023 och Astrid Lindgrens titlar tillhör de mest eftertraktade böckerna.

– Vi är oerhört glada och stolta över att ha med Astrid Lindgren som cirkulär samarbetspartner på Tradera. Jag hoppas att det här samarbetet kommer inspirera ännu fler barnfamiljer att handla sina Astrid Lindgren-favoriter second hand på Tradera, säger Sofia Hagelin, kommunikationschef på Tradera.

Här hittar du Astrid Lindgrens sida på Tradera.

More from The waves we make

Loelle Reboost Balm

Reboost Balm är en vattenfri vispad mångsidig balm som lugnar, vårdar och...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *