Smulpaj med rabarber

Det är början av maj och rabarbern hemma hos mina föräldrar i Värmland har växt sig så stor. Inspirerad av Spenat i stan vill jag baka paj. Men vi provar på att göra en enkel variant med smulpaj.

rabarber the waves we make

Jag får hjälp att plocka rabarber av en pajsugen kille i pyjamas.

rabarber the waves we make

Väl i köket hjälper lillsyrran till att skala.

rabarber the waves we make

rabarber the waves we make

Sedan hackade vi rabarbern, la i en skål och rörde ner socker och potatismjöl.

rabarber the waves we make

 

rabarber the waves we make

Sedan blandade vi ihop vetemjöl, socker och rumsvarmt smör (skuret i bitar) i en bunke. Och så knådade vi till en smulig massa.

rabarberpaj the waves we make

 

Sedan lade vi rabarbern i en smord ugnsfast form, och strödde över smuldegen.

rabarberpaj the waves we make

Vi gräddade i mitten av ugnen i 20 minuter på 225 grader.

När pajen var klar tog vi med den ut i trädgården, hällde på massa vaniljsås och mumsade upp hela pajen på nolltid.

rabarberpaj the waves we make

 

För recept på egen vaniljsås och mumsig rabarberpaj kolla in Spenat i stans recept här.
Malin/Fredagskakan blandar ner hallon i rabarberpajen och det verkar bli helt ljuvlig gott, Malins recept hittar du här.

Text och foto: Helena Johnzon Dahl

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *