Chokladpudding

Som ni säkert märkt så är jag ett stort fan av chiapuddingar i alla dess former. Jag har delat med mig av flera recept tidigare (här och här till exempel). Chiafrön går ju för övrigt att använda till det mesta, bland annat istället för hönsägg när man lagar veganskt och dessutom är de perfekta konsistensgivare åt bönbiffar. För ett tag sedan gjorde jag chokladpudding med just chiafrön, och tänka sig – det fungerade finfint till det också. Receptet kommer under bilden! <3

Chiapudding_choklad-002

Chokladpudding med chiafrön

1 portion

1,5 dl kokosdryck eller mandelmjölk
1, 5 msk kakao
1,5 msk chiafrön
1 krm äkta vaniljpulver
1 tsk honung eller agavesirap (kan uteslutas)

Blanda samman alla ingredienser till en slät smet och häll upp i en glasburk eller skål. Ställ chokladpuddingen i kylen i ett par timmar, eller tills den fått en fast konsistens. Om puddingen känns för lös kan du blanda i lite mer chiafrön och om den tvärtom känns för fast kan du späda ut den med lite mer kokosdryck.

Servera chokladpuddingen med färska bär, några myntablad och avsluta med att strö över lite bipollen.

'

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *