Såhär på sommaren tycker jag att det är så himla härligt med dagsutflykter. Man behöver inte åka långt, det räcker ibland med att bara gå ut i skogen. Jag tror att det är något med just ordet ’utflykt’ som gör att man blir extra glad och förväntansfull. Att man relativt sällan är på utflykt kanske också bidrar. Hur som helst, för en lyckad utflykt tycker jag att det krävs tre saker;

  1. trevligt sällskap
  2. picknickkorg fylld med god mat
  3. inga måsten

Åker man på utflykt är det ett måste att man har med sig picknick. Mackor som man fyllt med hummus, grönsaker, frukt, groddar och lindat in i smörpapper är min favorit. Kurrande magar och ljudet av prasslande smörpapper går så fint ihop. En låda färska dadlar och en flaska lemonad är också perfekt att ta med i picknickkorgen.

När man åker på utflykt får det inte finnas några måsten, eftersom utflykter ska ha utrymme för spontanitet och plötsliga infall. När man ser en mysig skogsväg och blir nyfiken på vart den leder, ja då ska man kunna svänga av och följa den precis så långt man vill. Och om man vill ändra hela utflyktsplanen och åka någon helt annanstans än man först tänkt, ja då ska man få göra det också.

God mat, trevligt sällskap och avkoppling utan krav – det är ju det som är det bästa med sommaren och kanske är det egentligen därför man tycker så mycket om utflykter? Man får liksom lite av allt det bästa sommaren har att erbjuda. På en och samma gång.

För ett tag sedan var jag på utflykt till Rosenhill och Drottningholm och jag lovade ju att jag skulle visa bilder från dessa magiska platser. Jag började med att ta bussen till Ekerö och Rosenhill. Efter en kort promenad mötte jag de sötaste grisarna och sedan var jag framme.

Rosenhill_Drottningholm-001

Rosenhill_Drottningholm-002

Rosenhill_Drottningholm-004

Rosenhill_Drottningholm-008

I lugnet bland äppelträden kan man strosa runt hur länge som helst och kanske slå sig ner på en stol och njuta av fågelkvitter och av den värmande solen. Sedan kan man traska vidare bland grönsaksland och blommor. Känner man för det kan man slå sig ner för en kaffe, en lunch eller så kan man vila benen i det fina växthuset.

Rosenhill_Drottningholm-009

Rosenhill_Drottningholm-011

Efter att ha vandrat runt på Rosenhill begav jag mig tillbaka mot busshållplatsen. Eftersom utflyktssuget inte riktigt lagt sig hoppade jag av bussen vid Drottningholm och vandrade runt där i ett par timmar. Solen strålade på himlen och det var i stort sett folktomt överallt så man kunde vandra runt ostört bland träd och blommor.

Rosenhill_Drottningholm-012

Rosenhill_Drottningholm-013

Rosenhill_Drottningholm-015

Rosenhill_Drottningholm-017

Rosenhill_Drottningholm-018

Rosenhill_Drottningholm-019

Den här bänken var en helt perfekt picknickbänk så här blev det lunch och en stunds vila innan promenaden fortsatte genom slottsträdgården. Om man inte vet bättre så kan man tro att man hamnat i Paris med alla fina fönster, grindar och lampor.

Efter en promenad längs vattnet var det dags att åka hem igen. För alla som bor i eller besöker Stockholm i sommar kan jag verkligen rekommendera dessa båda utflykter. Eftersom ställena ligger så nära kan man med fördel slå ihop båda utflyktsmålen och göra en större utflykt av det.

Rosenhill_Drottningholm-022

Rosenhill_Drottningholm-023

Rosenhill_Drottningholm-024

Rosenhill_Drottningholm-026

Rosenhill_Drottningholm-028

Rosenhill_Drottningholm-029

Rosenhill_Drottningholm-030

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *