Duon bakom Think organic

Vi fick en pratstund med Ulrika och Charlotta, de två kreativa och inspirerande kvinnorna bakom Think Organic – en sida med massa tips för oss som vill leva mer hållbart och miljövänligt.

Namn: Ulrika
Gör: Jobbar med affärsutveckling
Familj: Man och två pojkar, 4 och 6 år
Bor: Ängelholm
Intressen: Utflykter med familjen, i naturen eller på havet. Vår lilla sommarstuga, gärna bjuda dit vänner. Inredning, fotografering, laga goda middagar, odling, växter och blommor.

Namn: Charlotta
Gör: Driver eget företag inom foto, webb- & grafisk design
Familj: Maken Magnus, Alexander (6 år), Johan (4 år), hunden Svante & katten Sussi
Bor: I ett gammalt hus i en liten by (Påarp) på landet strax utanför Helsingborg
Intressen: Fotografering, promenader i naturen och att umgås med familjen. Andra intressen är inredning, blommor och trädgården.

12605303_433482340195010_9220809634329010996_o

Ni driver Think organic. Berätta vad det är.

En inspirationssida för den som vill leva mer hållbart och miljövänligt. Vi försöker inspirera istället för att peka finger.

Vem är den typiska besökaren?

Vi tror att det är en blandning av ganska så miljömedvetna personer till de som just fått upp ett intresse för att leva mer hållbart. Främst kvinnor.

Vad är er drivkraft?

Att få inspirera! Den stora drivkraften är att tänka på att vi kanske sår små frön hos någon som läser till att göra små förändringar i sitt liv, till en mer hållbar vardag.

Hur träffades ni?

Vi drev varsin blogg, hittade varandras, kom på att vi är i samma ålder, har barn i precis samma åldrar och bor nära varandra. Så vi bestämde oss för att träffas, och på den vägen var det. Känns som en evighet sen!

_dsc0403

Hur kompletterar ni varandra?

Vi inspirerar varandra. Lotta är otroligt duktig på allt det tekniska det innebär att driva en sajt, och så tar hon så vackra bilder. Ulrika är väldigt kreativ, pysslar och gör vackra saker av knappt någonting. Vi är ganska lika i stil och tycker typ alltid att det den andre gör är snyggt.

Ni driver Think organic, ni har familj och andra jobb. Hur hinner ni med allt?

Det gör vi inte alltid, Think Organic haltar i bland. Men vi har valt att inte se det som ett tvång att uppdatera si eller så ofta utan att inläggen får komma när inspiration och tid finns. Våra läsare verkar okej med det, vilket vi är så tacksamma för.

Var hämtar ni inspiration?

Av varandra, familjen och i naturen.

28826187960_a027042ea7_k

24015885123_6535378dbe_h

 

Vad har ni för stil/hur gillar ni att klä er?

Vet inte precis om vi har någon stil, ingen av oss äger höga klackar utan vi är mer sneakers och stövlar, haha. Nej men vi är nog väldigt vanliga bara. Mode är inget intresse, vi klär oss i naturmaterial så gott det går.

Hur ser det ut hemma hos er?

Vi är båda väldigt måna om att ha det fint och mysigt hemma. Det är en blandning av gamla ärvda eller loppade möbler och prylar och moderna klassiker. Naturmaterial och växter.

img_9097-800x533

yoga-olle-800x796

Hur pratar ni med era barn om miljö?

Vi låter dem vara med och så, vattna och skörda. Sen får de vara med så mycket det går när vi lagar mat. På det viset får de en naturlig respekt för råvarorna och matens ursprung. Dessutom är det ett underbart sätt att umgås med sina barn. Magin i att ett frö kan bli en jättepumpa och respekten i att det tar jättelång tid för ett äpple att mogna till exempel. Barn äter hellre broccoli som de själva plockat än den som kommer från affären.
Barnen är också med och sopsorterar och återvinner. Vi berättar varför man ska sortera och vad det kan bli för nya saker av skräpet, och varför man inte ska kasta saker i naturen, att plast aldrig försvinner men att ett bananskal gör det osv. Vi pysslar också och bygger saker av skräp eller saker man hittar i naturen, t.ex. en robotdräkt av kartonger.

Vi är mycket i naturen med barnen, de plockar bär och svamp, och vi utmanar dem att leka utan leksaker eller elektronik, med det som finns till hands. Det stimulerar både fantasin och bygger ungar som inte behöver miljarder med leksaker för att ha roligt.

Till sist, vad händer i höst?

Hoppas på en lugn och härlig höst med mycket goda middagar. Vi älskar hösten!

Titta in hos Think organic för fler vackra bilder och schyssta tips.
Här hittar du fler av the waves inspirerande intervjuer.

Och missa inte Think organics 3 tips för en mer hållbar livsstil.

Text; Helena Johnzon Dahl
Foto: Think organic

More from The waves we make

Plantera ingefära.

Ingefära är en flerårig ört som har används i tusentals år som...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *