Frö- och sticklingbytarmånad på Hornstulls bibliotek

Det är frö- och sticklingbytarmånad på Hornstulls bibliotek. Vilket underbart koncept! Solen strålar när jag slinker in på bibblan med en Mårbackastickling. Vad ska jag välja? En Aloe kanske? Det finns så många olika spännande sticklingar att välja bland. Men sen ser jag. Doktor Westerlund! Som jag längtat efter en sådan.

IMG_3815

Konceptet är enkelt. Du lämnar lika många sticklingar/fröpåsar som du tar med dig hem. För det finns fröer också. Det gamla katalogskåpet har förvandlas till ett fröbibliotek, och här ligger flera fröpåsar och väntar på nya ägare.

IMG_3827

 

IMG_3819

När jag står och botaniserar bland sticklingarna träffar jag en härlig Hornstullbo, Amanda,  som har med sig ett par sticklingar i en kesoburk som hon byter in mot nya  sticklingar av Elefantöra och Kristi törnekrona.

IMG_3822

På plats finns även etiketter och frökuvert.

IMG_3816

Och man får gärna skriva en rad om det man lämnar. Odlingsråd, skötselråd….eller kanske bär din stickling på en historia?

IMG_3829

IMG_3833

 

Under hela april månad finns växtbordet på Hornstulls bibliotek.  Så det är bara att titta in.  Jag ska definitiv tillbaka.

Lästips:

Så tar du hand om dina fröer 
Grodda på höst & vinter. 

Text och foto: Helena Johnzon Dahl

More from The waves we make

Smycken second hand

För ett tag sedan köpte jag ett smycke från JohannaNs second hand-kollektion....
Read More

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *