Thips nässelomelett

Nässelomelett

I vårt senaste avsnitt av Odlarna delade fantastiska Sutip “Thip” Austad med sig av sin odlingshistoria – en gripande livsberättelse som kommer med både tårar och skratt.

Nässlor har spelat en alldeles särskild roll i Thips liv, och förutom att de hjälpt henne när hon varit i kris fick vi veta att hon använder späda nässelskott till omelett. Igår testade vi enligt hennes anvisningar och det blev verkligen smarrigt. Vi älskar nässelsoppa båda två, men kul att utöka repertoaren av nässelrätter.

Nässelomelett inspirerad av Thip:
(för två pers)

75 g nässelskott
3 ägg
1,5 dl vatten
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
rapsolja att steka i

Pensla pannan med olja och lägg i nässelskotten. Ställ på spisen på medelhög värme medan du vispar ihop övriga ingredienser. När nässelskotten sjunkit ihop är det dags att hälla över smeten. Då äggen börjar stelna i botten och längs kanterna kan du sticka ner en stekspade och lyfta lite så att ny smet kan rinna ner under. Ovan serverad med smörstekta humleskott, späda kirskålsblad, körsbärstomater och gräslök.

//Anna och Olof

Ps: Missa inte Thips superfina bok Den asiatiska köksträdgården som kom ut för några veckor sedan. Innehåller både recept, odlingstips och delar av hennes livshistoria.

Se även:
Naturens skafferi
Dagens skörd

Tags from the story
, ,

4 Comments

  • Vilket fint avsnitt det var! Jag blev så otroligt imponerad av denna kvinna. Otroligt nyfiken på boken, för att inte tala om att se hennes trädgård i verkligheten. Men, nu ska jag prova omelettreceptet till middag. Tack för en jättefin och inspirerande podd.

    • Ja Thip är verkligen en fantastisk person, och boken rekommenderas varmt. Tack för att du lyssnar! Kul att höra att du gillar podden 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *