Naturens skafferi

Nässlor

Det finns ju massor av godsaker att skörda även för den som inte odlar själv. Sådant som växer vilt i naturen och som vi alla kan plocka av. Nässlorna har precis börjat titta upp och just de här första, späda skotten är de allra godaste att göra soppa av.

Nässelsoppa för tre till fyra personer:

2 l nässlor
2 dl hackad gräslök
2 vitlöksklyftor
2 msk vetemjöl
1 l grönsaksbuljong
2 msk rapsolja

Rensa nässlorna från grova stjälkar och skölj dem väl. Lägg ner dem i en gryta med kokande vatten någon minut och häll sedan av vattnet med hjälp av ett durkslag. Fräs gräslöken och vitlöken i oljan i samma gryta och lägg sedan i nässlorna igen. Blanda ner vetemjölet, häll över buljongen och låt det hela koka upp. Mixa slätt med stavmixer och servera med Ägghalvor eller förlorade ägg.

/Olof

Tags from the story
, ,

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *