Litteraturvecka – vårens skörd av trädgårdsböcker – tips 6

Genvägar till vacker trädgård

…och dagens boktips är:

Genvägar till vacker trädgård av Linda Schilén

Titeln säger egentligen allt. Den här boken är för dem som vill ha en vacker trädgård att bara vara i, utan plikter och dåligt samvete över allt som behöver göras – för dem som inte är intresserade av att driva upp plantor från frö och odla sin egen mat, men ändå vill att trädgården ska vara en trivsam miljö att vistas i.

I boken delar trädgårdsmästaren och konstnären Linda Schilén med sig av sina genvägar för att det ska bli riktigt fint med minimal arbetsinsats. Du får lära dig alltifrån vilka växter som är tuffa och står ut i konkurrensen från ogräset till hur du skapar en harmonisk färgskala.

Linda är en person som sprider massor med inspiration och glädje kring sig när man träffar henne, och det märks även på de 150 sidorna i Genvägar till vacker trädgård, som är en bok som är trevlig att bläddra i och bli på gott humör av.

Och att Linda är bra på att skapa vackra miljöer märks inte bara i boken, utan förstås även i hennes egen trädgård. Den kan du höra henne berätta om i avsnitt 7 av Odlarna från i höstas. På Odlarnas webbsida och i avsnittets album på Facebook kan du även se bilder från Lindas lummiga trädgård.

2016-06-04 15.24.50
Vad ”Mammas höga blomma” är för blomma och vad den spelat för roll i Lindas trädgårdsliv får du veta, både i avsnitt 7 av Odlarna och i Lindas nya bok.

Trevlig helgläsning!

//Anna och Olof

Se även tidigare boktips:
Litteraturvecka – vårens skörd av trädgårdsböcker – tips 1
Litteraturvecka – vårens skörd av trädgårdsböcker – tips 2
Litteraturvecka – vårens skörd av trädgårdsböcker – tips 3
Litteraturvecka – vårens skörd av trädgårdsböcker – tips 4
Litteraturvecka – vårens skörd av trädgårdsböcker – tips 5


1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *