Skomakeri framåt

skomakeri-framt_29110682644_o

På Skomakeri Framåt i Gamla stan i Stockholm är det trångt om saligheten. En får dra in magen för att kunna passera varandra i den smala gången mellan den minimala butiken och skomakeriet innanför. Här arbetar Carina Eneroth sedan 1994 och Åsa sedan 1998. Ofta har de lärlingar, men nu är både Anna Lindqvist och Emelie Stenlund, som också arbetar på verkstaden, färdiga gesäller.

skomakeri-framt_29446410710_oSkomakeri Framåt är ett skomakeri med anor och startades redan under slutet av 1800-talet. På den tiden handsyddes alla skor. 1945 fick skomakeriet sitt nuvarande namn, Skomakeri Framåt och i början på 60-talet flyttade de in i lokalerna på Sven Vintappares gränd 2A i Gamla stan. Här repareras och renoveras gamla skor och om du är stadd vid kassan kan du även få ett par nya skor uppsydda efter dina fötter.

 

 

skomakeri-framt_29656474261_o

Sedan 2014 samarbetar Skomakeri Framåt med Stockholms stadsmission genom att skomakeriet startat projektet Repair och lagar, klackar och sular om kvalitetsskor som donerats till Stockholms stadsmission. Mängder av skor av bra kvalitet får på detta vis en längre livscykel De reparerade skorna säljs i Remakes butik på Klarabergsgatan tillsammans med Remakes eget sortiment, roliga böcker om hållbart mode och DIY, klädvårdsprodukter och renoverade accessoarer.

Missa inte Skomakeri Framåts 9 bästa skovårdstips.

Written By
More from Remake

9 bästa skovårdstipsen

Så här tar du hand om dina skor! Skomakeri Framåts ger sina...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *