Skogskul för kidsen.

Att göra grejer ihop behöver inte kosta massa pengar. Här är  tips på billiga höstaktiviteter. Plus att ni kommer ut i skogen. Win win.

img_9762

Bygg ett hem åt Batman. 

Att bygga tillsammans med barnen är himla kul. Men det roliga slutar inte där. När holken är klar är det dags att välja en plats där holken ska hänga. Roligast är ju att hänga den i närheten där man bor, så man kan gå och kolla om det är något djur som flyttat in. Vi byggde en fladdermusholk, och barnen var eld och lågor över att man kunde se på “bajshyllan” om någon flyttat in eller inte. Bajs på hyllan betyder alltså att en eller flera fladdermöss huserar i vår holk. Förutom fladdermusholk kan man t ex bygga fågelholk eller insektshotell.

holk


Nyckelpigan anfaller – på naturens dockteater.

Hitta löv som ni målar ansikte på, kastanjer som ni limmar ihop, stenar som ni ni målar som nyckelpigor, kottar som ni sätter ben på… Möjligheterna är oändliga. Sedan kastar ni en filt över ett bord eller gömmer er bakom en sten och har dockteater med alla naturfigurer ni hittat på.

Trädkramarkull

Lite som hela havet stormar fast en skogsvariant. Alla barn utom ett väljer tar ett träd. Barnet utan träd är kullaren. Leken startar när kullaren ropar “byt träd”. Då byter alla barn träd, och kullaren försöker ta ett träd av någon annan. Den som blir utan blir “kullare”.

img_4118

Plocka kottar – roligare än vad man tror. 

Åh, det låter ju så corny. Men att plocka kottar med barnen är något både jag och barnen verkligen gillar. Ut med barnen i skogen. Titta på träd, barr och kottar. Fyll en korg. När ni är hemma igen så kan ni måla av kottarna och ha ett kottvernissage. Så här gjorde vi. 

kottar

 

 

 

Written By
More from little wave

Armband mot tjuvjakt.

Tillsammans med Peace Parks Foundation Sweden har smyckesdesignern Sandra Teresa  tagit fram...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *