Höstlovets bokpaket

Jag har som tradition att varje år, när barnen går på sommarlov, ge dom var sitt bokpaket.  Och nu när 6-åringen har börjat förskoleklass är det dags att börja en ny tradition: ett bokpaket på höstlovet.

boktrave

I år fick 3-åringen och 6-åringen ett gemensamt bokpaket med 3 faktaböcker som vi kunde bläddra i tillsammans.  Böcker behöver en inte köpa nya. Det går utmärkt att fynda på loppis, låna på bibblan eller byta med vänner.

struts

Har man inte ett museum när där man bor, så är boken Animalium som ett museet som är öppet dygnet runt, varje dag, året om!  I boken presenteras fler än 160 djurarter, och vi får veta massor om fiskar, däggdjur och reptiler.

kroko

I boken ser man  hur djuren har utvecklats över tid och kan studera djurens anatomi på nära håll.  Vi tog fram vår gummikrokodil och jämförde.  Barnen förundrades, skrattade och tycker att djuren både är söta och konstiga.

Barnen fick också den gamla klassikern “Så funkar det”, och det är speciellt 6-åringen som är nyfiken på den här boken. Nu finns dock en ny upplaga, Så funkar det : hemma och runtomkring, eftersom inte mycket är sig likt sedan originalet kom ut på 1970-talet.

bil-bok

Kartboken för alla barn blev snabbt en riktigt favvis men sina rikt illustrerade kartor över världen, Sverige och alla världsdelar. Eftersom vi oftast resor runt mycker i Sverige under sommaren tyckte barnen det var kul att se var de har varit och vart vi ska åka. Boken agerade inte bara karta utan snart började barnens bilar köra runt på kartan på diverse uppdrag. Och sedan hittade barnen på en lek där man skulle hitta var t ex dalahästen  var på kartan. En i familjen sa “var finns dalahästen” och så vann den som hittade dalahästen först på kartan. Boken kommer helt klart följa med oss på våra äventyr i sommar.

Är du nyfiken på sommarens bokpaket så ta en titt här.

Du hittar fler böcker och intervjuer med författare här.

Written By
More from little wave

Tropical Island – monkey style

För vårens nya kollektion, ”Tropical Island”, har Mini Rodinis grundare och kreativa ledare...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *