Malin Viola Wennberg, ny modebloggare på The waves.

Vi är väldigt glada att välkomna Malin Viola Wennberg som The waves we makes nya modebloggare. Hon har modet i blodet, en utbildning från New York och en stor kärlek till demin och hållbarhet.

Malin Viola Wennberg the waves we make

 

Namn: Malin Viola Wennberg
Bakgrund: Född och uppvuxen i Stockholm. Började sin bana inom modeindustrin med att sy discodräkter till tävlingsdans. Har sedan dess arbetat i Köpenhamn och New York, och nu återigen Stockholm.
Gör: Arbetar just nu med projekt och event för en mer hållbar modeindustri
Aktuell: som ny bloggare på The waves we make

Du är ganska nyligen hemkommen från New York. Vad gjorde du där? 

Jag flyttade till New York 2013 då jag blev antagen till masterprogrammet i modevetenskap på Parsons The New School of Design. Efter examen startade jag eget modeföretag tillsammans med en amerikansk vän. Vi fokuserade på återvinning av denim och skapade rese-assessorer av återvunna jeans.

 

 

the waves we make
Travel accessories made by hand from 100% post-consumer denim. Photo credit @ Justin Hood
the waves we make
Travel accessories made by hand from 100% post-consumer denim. Photo credit @ Justin Hood

När började ditt intresse för mode?

Så länge jag kan komma ihåg har det funnits där. Min mamma är född och uppvuxen i Borås och alla på hennes sida har arbetat inom textilindustrin. Det ligger i blodet helt enkelt.

Vad är hållbarhet för dig? 

Hållbarhet för mig är att ta ansvar och göra ett aktivt informerat val, båda som konsument och producent. Varje krona jag lägger på kläder eller annan handelsprodukt är en röst för något/någon jag tror på. Dessvärre kan det vara väldigt svårt att veta hur en produkt faktiskt är tillverkad, även om det står “ekologisk bomull” betyder inte det att hen som sytt plagget fått rimlig lön osv.  Konsumenten måste fråga mer och producenten måste bli mer transparent.

Vad har du själv för stil? 

Blå klänningar, helst i denim eller linne, som jag sytt själv från spillmaterial. Känner mig väldigt obekväm i jeans och T-shirt.

Vad kommer vi få läsa om på din blogg? 

Tips på hur och var man kan handla bättre. Internationella nyheter inom hållbart mode. En del diy och idéer om vad man kan sy och återvinna själv istället for att köpa nytt.  Målet är att vi alla ska bli mer informerade konsumenter.

 

 the waves we make
Travel accessories made by hand from 100% post-consumer denim. Photo credit @ Justin Hood

Vad har du för tips till nybörjaren som vill lära sig sy sina egna kläder?

Man måste lära sig hur pusslet fungerar, från 2D till 3D.  Gör det baklänges. Om du har en gammal T-shirt som du inte använder, klipp upp den i sömmarna och lägg ut delarna platt. Sen sätter du ihop dem igen.

Här hittar du Malin Viola Wennbergs blogg. 

Mer hållbart mode hittar du här på the waves.

More from The waves we make

Gott att dricka på nyår

  Namn: Emil Broomé Gör: Importerar och säljer vin + producerar cider,...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *