Semestra i ett trädhus i sommar

Vill dy byta ut stadsvyn mot trädtoppar? Då kanske en natt i ett trähus-hotell är något för dig i sommar. Kanske är du ute på äventyr, eller så vill du bara njuta av fågelvyn, äta gott och att vara nära naturen. Här listar vi upp 3 trädhus-hotell i den svenska naturen.

1. Trädhushotell Islanna

islania

treehouses

Mitt i naturen i tranmarkerna vid Hornborgasjön finner man trädhushotellen Sjunde Himlen och Andrum vackert belägna sex och en halv meter upp i ekarna. Inbäddad i lövverket somnar man gott, vinden sjunger och vaggar dig till ro.

Som trädhusgäst kan du ytterligare förgylla din vistelsegenom att beställa en trädhussupé. Den serveras i ladugårdsrestaurangen som ligger 100 respektive 300 meter från trädhushotellen. Den gröna tråden är ekologiskt närproducerat och rättvisemärkt. Såväl vin som öl är ekologiskt och i vissa fall även rättvisemärkt. Maten som serveras är tillagad av mycket noga utvalda råvaror. Trädhusgästerna är de enda gästerna och serveras på bästa sätt.

Här kan du läsa mer och boka här. 

2. Treehotel 

cabin

treehouse
Treehotel erbjuder en unik boendeupplevelse med modernt designade trädrum mitt i en orörd natur. Treehotel är beläget i Harads vid Luleälven, drygt sju mil från Luleås flygplats och fyra mil uppströms Boden. I byn bor drygt 600 människor och här finns bland annat restaurang, affär och pensionat. Det mest framträdande med Harads är den storslagna naturen. Från Treehotels trädrum får du en fantastisk vy över Luleälvens dalgång, över milsvida skogar och den kraftfulla älven. Trädrummen hänger på höjder mellan 4-6 meter och äntras antingen via ramp, bro eller eldriven trappa.

Du kan käka på Treehotel restaurang som serverar delikatesser från det norrländska skafferiet och svensk husmanskost. Deras specialité är vilt med råvaror från lokala leverantörer, som bl.a. Svantes Vilt & bär.

Läs mer och boka här. 

 

3. Trädhus på airbnb 

tree airbnbPå airbnb kan du hitta en unik trädkoja på olika ställen runt om i Sverige (eller utomlands), som Värmland och Småland. Gå in på airbnb och sök på trädhus eller trädkoja och se om du får upp något som passar dig.

Här kan du gå in och kolla. 

 

Två boktips för trädälskaren 

En gömd park i San Sebastian 

Loppistips i Bohuslän 

 

More from The waves we make

E.T. phone home

“Mini kollektionen E.T. Phone Mini Rodini är dedikerad den ikoniska karaktären E.T..  Barn från...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *