Skörda tång

En eftermiddag när de bohuslänska klipporna fortfarande var varma åkte vi till havet för att skörda tång.

IMG_1276

Vi behövde inte leta länge.

IMG_1282

IMG_1306

IMG_1286

Vi hade med oss sax och tog bara så mycket som vi skulle använda.

IMG_1305

Vi hittade sågtång, knöltång och ulva. IMG_1310
IMG_1376

 

Sen kokade vi tången. Hos Catxalot hittar du massa bra information om tångsorter och hur du ska tillaga den.

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1342

 

IMG_1387Tången dukades såklart fram till kvällens buffé då vi njöt av de egenskördade havsdelikatesserna tillsammans med andra godsaker.

IMG_1340

Foto och text: Helena Johnzon Dahl

More from The waves we make

Is med blommor

Sommarens drinkar blir extra fina och kalla med blommiga iskuber. Och det är...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *