Hållbar & innovativ produkt av formstudent lanseras på Designtorget

Formstudenten Madeleine Nelson tog fram Regrow i en kurs i småskalig produktion på Beckmans förra året. Nu har den lanserats som en produkt i Designtorgets ordinarie sortiment.

regrow

–Jag har alltid varit intresserad av miljöfrågor. För några år sedan läste jag en artikel om möjligheten att återväxa grönsaker. Sedan dess har jag återväxt mycket purjolökar i mitt köksfönster. Men jag förstod att purjolöken behövde stöd för att inte ligga platt på bänken, säger Madeleine Nelson.

Hållbar design i dubbel bemärkelse

Regrow är lika mycket en inredningsdekoration som ett enkelt verktyg för återvinning av matavfall. Användaren placerar enkelt grönsaken i ställningen och sedan i vatten som täcker rötterna och hjälper växten att växa upp igen. Efter ca 14 dagar finns en ny fräsch grönsak. Purjolökar, sallad och citrongräs är några av de grönsaker som kan placeras i ställningen och få nytt liv.

–Idag finns det stora miljöproblem över hela världen med överdriven konsumtion. Av all producerad mat slänger vi 25% i papperskorgen. Av detta matavfall är 35% grönsaker och frukt. Det är dags att vi börjar minska vårt slöseri av grönsaker och börjar återväxa vårt grönsaksspill – för oss själva och för våra kommande generationer, säger Madeleine.

More from The waves we make

3 härliga skrubb för att pigga upp vintertrött hy

Här kommer 3 tips på härliga skrubbs att boosta vintertrött hy med....
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *