Formex 2017

Stileben
Tingest
skapar designstarka träningsredskap med fokus på gediget hantverk och med produktion i Sverige. Kollektionen består av hantlar, kettlebells, yogatillbehör, rockring samt en träningsbänk och en skinnväska.

60823_product_107529_picture_large

MUTANTs produkter rör sig i gränslandet mellan leksak och inredning och passar i det öppna hemmet där vuxna och barn delar tid och rum. Designen tilltalar de små med finurliga detaljer och former och de stora med materialval, funktion och uttryck. Allt är producerat i Sverige av naturmaterial; renskinn från Norrland, ekologisk bomull och ulltyg från svenska möbelindustrin.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

madrassen är en handgjord madrass av ren ull gjord med kärlek och med en önskan om en enkel livsstil med fokus på bra material, etiska fotspår och estetisk medvetenhet. RÓ madrasser och kuddar är tillverkade enligt isländsk hantverkstradition för att ta vara på ullens speciella egenskaper och är ett samarbete mellan tre isländska designers och konstnärer.

form

 

 

Form – A Nomad Studios korg, med tillhörande tygväska som man kan fästa på cykeln eller barnvagnen, är handgjord av lokalt odlad bambu i Vietnam. Och är ett samarbete med vietnamesiska hantverkare.

More from The waves we make

The waves tipsar: utställningen “Mellan handen och ögat”

Utställning och samtal om hållbarhet – läs mer på Svensk Hemslöjds sida 
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *