Beckmansstudenter skapar hållbar inredning.

 

pall

Konsumtionskritisk pall

Den konsumtionskritiska pallen Is there a heaven for jeans är formgiven av Anna Herrmann och Frida Pettersson Pallens sits består av förbrukade jeans och är konstruerad genom en flätteknik som de har utvecklat tillsammans.

“I det här projektet har vi tagit till vara på gamla jeans och vill ifrågasätta vårt sätt att konsumera. Resultatet är en pall där vi har valt att kombinera ek med återvunna textilier. Sitsarna är flätade för hand vilket gör att varje pall blir unik.”

regrow

 

Grönsaksolding – Regrow

Visste du att många av de frukter och grönsaker som du köper i mataffären kan växa upp igen, bara de stoppas ner i vatten? Formstudenten Madeleine Nelson har till Designtorget formgivit Regrow, en ställning i rostfritt stål som kan placeras på alla typer av glas och vaser. Grönsaker som kan få nytt liv och nu en stadig ställning att stå i är till exempel purjolök, sallad och citrongräs.

 

lampa

 

Taklampa som skapar skuggspel

Smultron är en taklampa i svenskt handblåst glas av Sarah Hasselqvist och Lisa Jonsson. Lampan är formgiven med visionen att utmana traditionella tekniker och hantverk. Genom att bränna den träform som glaset är blåst i för länge har kolets struktur bildat en relief på glaset. Varje lampa är således unik och skapar sitt eget skuggspel i rummet.

 

Ta en titt i Emma Olbers studio eller kolla in hur Myrornas hållbarhetsstrateg har hemma hos sig.  

More from The waves we make

Ellos säljer vintageprodukter

Ellos Home satsar i höst på att för första gången sälja vintageprodukter. Föremålen...
Read More

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *