Öppen trädgård med Land

Intresset för tidningen Lands event Öppen trädgård är rekordstort – trots en kall vår har anmälningarna rasat in.

Varje år lockar evenemanget Lands Öppen trädgård trädgårdsbesökare från norr till söder. I år arrangeras Öppen trädgård för 28:e gången, och intresset för att visa upp sin trädgård är rekordstort – över 100 trädgårdsägare öppnar grindarna till sina privata trädgårdar den 16 juli. 

Joel Linderoth, chefredaktör Land, ser fram emot det årliga eventet Öppen trädgård.

Så snart anmälningstiden har gått ut börjar ett intensivt arbete med att se till att hela arrangemanget fungerar som tänkt – och hur man ska lösa problem som uppstår längs vägen. Det kan handla om kuvert som kommer på avvägar, anmälningar vars bilder ätits upp i cyberrymden eller trädgårdar som ska ändra beskrivningar då trädgården ändrat utseende efter anmälan. 

– Det är full fart minst sagt – och redan nu kan alla som vill planera sina besök bland trädgårdarna med hjälp av guiden på vår sajt land.se, och i nummer 28/29 av vår tryckta tidning så kommer alla utställande trädgårdar att presenteras i en stor lista. Jag tycker att man ska se till att försöka planera sin besöksdag, bättre planering ger en bättre inspirationsdag, tipsar Joel Linderoth. 

För det är inspiration det handlar om. Lands Öppen trädgård hålls varje år och många av besökarna och utställarna har kommit att bli vänner då de träffats många gånger för att upptäcka nya saker, lära sig om växter och blommor och få inspiration till sina egna trädgårdar. Lands Öppen trädgård för trädgårdsälskare samman – minst sagt. 

Trädgårdsböcker

Elin Unnes tips till nybörjaren

Här hittar du fler odlingstips på The waves we make 

More from The waves we make

Japansk grillning med Jonas Cramby

Jonas Cramby jobbar som frilansskribent, krönikör och krogskribent på Metro. 2009 blev han...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *