Smashad gurka ala Cramby

I matskribentens Jonas Crambys bok “Kinamat varje dag” hittar du recept på bland annat smashad gurka. Vi vill äta det varje dag, och till typ allt.

Om boken: I Kina finns inte bara ett kök, det finns hundratals. Från den kummindoftande muslimska maten i norr till den kinesiska thaifusionen i Yunnan i söder. Sen har vi också all kinamat som uppstått utanför landets gränser. Som den poppiga, småknäppa taiwanesiska gatumaten eller
den amerikaniserade version man hittar i New York’s alla chinatowns. Den kinesiska matkulturen är helt enkelt världens mest spridda – och i Kinamat varje dag har matskribenten Jonas Cramby satt samman en mixtape med alla sina internationella kinesiska matfavoriter, ett slags ”Absolut kinakäk 1” om du vill.

More from The waves we make

Lucka 21 Shoes

Lucka 21 i hållbarhetskalendern Shoes (en av 24 återbruksidéer) Varje dag fram till...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *