Galetter med fönsterodlad fyllning

Galette

Vi testade att sätta ut några plantor av malabarspenat på friland i somras men där kom de aldrig till sin rätt. Bladen blev tjocka och suckulentaktiga, och sniglarna perforerade noggrant varenda ett. Men de plantor som stått inne i kruka frodas och vi funderar nu på hur vi ska få plats för så mycket som möjligt av denna fantastiska lilla lian hemma i lägenheten.

Idag till söndagslunch åt vi malabarspenaten i galetter med ost och färsk vitlök. För att minska på användningen av animaliska produkter brukar vi laborera lite med pannkaksreceptet. Idag blev det riktigt bra, tror inte att någon hade kunna skilja dessa från “vanliga” pannkakor. Blanda ingredienserna i nämnd ordning (lagom till två vuxna).

2 dl vetemjöl
1 msk sojamjöl
1 msk potatismjöl
2 dl mjölk
2 dl vatten
1 ägg
1 msk rapsolja
en nypa salt
lite smör till stekningen

/Olof

Se även:
Malabarspenat

Tags from the story
, ,

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *