Malabarspenat

Till vänster en ranka från moderplantan med blommor och bär, till höger en stickling med nya blad.
Till vänster en ranka från moderplantan med blommor och bär, till höger en stickling med nya blad.

Jag vet att jag i något tidigare inlägg har lovat att berätta om malabarspenat. Vi fick en liten planta på Stadsodlarfestivalen förra året och den har vi vårdat ömt hela vintern och nu tagit en massa sticklingar av. De verkar alla ha rotat sig och nu spirar nya små gröna skott i topparna. Till sommaren ska de sättas ut på lotten och i höst tar vi väl in någon planta igen för att övervintra som krukväxt, för den är inte härdig i vårt klimat.

Enligt vad vi läst oss till ska hela växten vara ätbar, men det är framför allt bladen och de späda skotten som används, och då på samma sätt som spenat. Bären ska enligt uppgift kunna användas som färgämne.

/Olof

Tags from the story
,

5 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *