Superenkel gourmetmiddag i säsong

rodbetor1

Som vi berättat tidigare har betorna i år vuxit bättre än någonsin på vår lott. Skillnaden mot hur vi odlat dem tidigare var att vi i år förkultiverade plantorna i en sålåda innan utplantering, istället för att så direkt på friland. Kanske var det därför vi lyckades bättre den här säsongen.

Världens enklaste gourmetmiddag får du om du som här serverar rödbetorna kokta på hembakt bröd rostat i en bra olivolja, och toppade med getost och lite honung (många hade nog gärna strött valnötter över också, men som nötallergiker kan jag tyvärr inte äta det). Som tillbehör ångade vaxbönor, närodlade tomater och gurka, samt ärtskott från fönsterbrädan.

Hoppas att ni alla får en riktigt fin hösthelg!

/Olof

Se även:
Nybakt varje dag
Bästa säsongen i Stockholm

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *