Hyra är det nya äga. 5 sajter som hyr ut.

 De senaste åren har intresset ökat för att dela på saker – att ha tillgång till varor eller tjänster snarare än att köpa och äga enskilt – något som brukar beskrivas som kollaborativ konsumtion. Här listar the waves 5 sajter där du kan hyra istället för att köpa. 

beleco

Möbler till uthyrning från Beleco.

1. Rent-a-Plagg.

Rent-a-Plagg AB hyr ut kläder och utrustning för skidåkning och friluftsliv från kända varumärken som de själva använder.

Rent-a-Plagg skräddarsyr paket/enstaka produkter efter just era önskemål/krav och levererar dem sedan hem till dig eller till din vistelseort. Inom Åre har de hemleverans till hotell/stugor.

Rent-a-Plagg

2. Beleco

Beleco grundades 2016 runt idén att design borde vara tillgängligt för alla. Det fanns ett stort hål i marknaden och därför en enorm möjlighet att skapa något som kunde förändra hur vi lever och arbetar, men framförallt skapa något som var hållbart — för dig och för vår natur.  Beleco lanserades under hösten 2017 och under våren 2018 lanserades även Beleco Market. Beleco erbjuder möbler, inredning och konst från mer än 100 välkända varumärken.

Beleco

3. Hygglo

Hygglo är en tjänst som startade 2016 med det enkla mottot: “Saker ska användas”. Hygglo menar att delningsekonomin bara har startat och att den kan ha en positiv global påverkan på miljön.

Med Hygglo kan du både tjäna på att hyra ut de saker du inte använder varje dag och även hyra saker du behöver, när du behöver dem. Att annonsera på Hygglo är helt gratis och allt är försäkrat! När du hyr ut så behåller du 80% av beloppet.

Hygglo

kladoteket

 

4. Klädoteket

Klädoteket är en lånegarderob där vi lånar ut kläder och accessoarer. Sortimentet erbjuder en blandning av second hand, vintage och unika designmärken. Deras vision är att påverka modeindustrin genom att vara ett exempel på hur företag kan drivas på ett nytt och hållbart sätt.

Klädoteket

Klädotekets blogg 

 

5. Go More 

GoMore är en plattform för samåkning och privat biluthyrning. Medlemmarna möts på gomore.se för att arrangera billiga, trevliga och miljövänliga resor.

Go More

 

Läs när The waves träffade filmaren Lotta Ekelund och pratade om hennes film “Dela är det nya äga”

4 favorit-talks om collabs och kreativitet

5 tips på en mer hållbar garderob 

More from The waves we make

Fashion Revolution Aw

Nu är det dags för Fashion Revolution Week igen! Detta är ett...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *