Gör din egna badbomb med lavendel

Elin Unnes, författare till The Secret Gardener,  uppföljaren Herbariet och“Den parfymerade trädgården : essenser, rökelse, hudvård & potpurri” – bjuder här på ett härligt badbombs-recept från senaste boken.

Foto Maja forslund

De här badbomberna fräser på ett kul sätt när man kastar dem i badet, och lavendel funkar lugnande så de passar bra om du känner dig uppe i varv när du egentligen borde vara på väg i säng. Det här är en variant på ett recept av örtagubben James Wong.

1 tsk torkad lavendel
1 msk citronsyra
3 msk bikarbonat
1 tsk mandelolja
10 droppar eterisk lavendelolja, eller 5+5 droppar lavendel och muskatellsalvia

Se till att allt du jobbar med, inklusive du själv, är helt torrt. Annars får du en kemisk reaktion i förtid. Blanda de torra ingredienserna, rör ner mandelolja och eterisk olja och vänd runt. Skopa över blandningen i små kakformar eller liknande och pressa ner med baksidan av en sked. Låt stå 1–2 dygn, tills badbomberna stelnat till torra, hårda kakor. Stjälp dem ur formarna och förvara torrt i rumstemperatur, i en glasburk med lock eller inslagna i aluminiumfolie.

Om ingredienserna ◊ Har du ingen lavendelplanta? Köp torkad lavendel från hälsokosten – det som blir över kan du använda i te. ◊ Det går att experimentera med såväl färg som form, doft och örter. En sann Martha Stewart tillsätter någon tesked ätligt glitter i de torra ingredienserna. Det har sagts mig att det är en bra aktivitet för barn.

Här hittar du the waves intervju med Elin om boken “Den parfymerade trädgården

Här hittar du Elins blogg The secret gardener

More from The waves we make

Ellos säljer vintageprodukter

Ellos Home satsar i höst på att för första gången sälja vintageprodukter. Föremålen...
Read More

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *