House of Strand

Att Nadine Strand älskar att pyssla och fixa förstår man direkt när man besöker hennes blogg “House of Strand”. Där får du kliva in i ett hem fullt av kreativa idéer och där gammalt oftast görs om till nytt. ”Jag mår bäst när jag får vara kreativ”, berättar hon. På The waves gästbloggar hon med några DIY-tips.

hos

När började ditt intresse för pyssel?

Jag tror det började redan på mellanstadiet då jag gång på gång möblerade mitt rum hemma, tog in gamla stegar och använde som hyllor osv.Det var först under min mammaledighet 2010 då jag var hemma med min dotter Leah som jag sakta men säkert blev säker på vad jag gillade att göra – att pyssla och att vara kreativ – och framför allt så hade jag tid att vara kreativ då. Att fixa och dona är lite som terapi för mig och när jag får chans att vara kreativ växer jag och får energi.

 

nadine strand

Nadine är en sprallig tvåbarnsmamma och förutom Leah nu 5 år finns även lillebror Noah 2 år. Nadine pysslar och donar mest hela tiden. Med barnen, bredvid barnen, för barnen. ”Det måste hända något hela tiden”, säger hon.

Vilket är det bästa pysslet med barn?

Jag rör ofta ihop en trolldeg till barnen som de kan sitta och dega med. Ibland görs det figurer som de sedan målar efter torkning. Men oftast gillar de att sitta och göra figurer i flera timmar för att sedan lägga ned dem i påsen, för att lite senare sätta sig igen med degen.

 

Vad har du själv för stil hemma?

Industridesign/industristil/robust. Det råa kalla i plåt blandat med ruffigt trä med många skavanker på – det är perfektion för mig! Väldigt lite är nytt hemma hos oss. Det är mer en salig blandning mellan omgjorda loppisfynd och hemsnickrat.

Nadine är relativt ny som bloggare, och började blogga för att ge sina instagramföljare en mer detaljerad information om sina DIY och fler bilder.

hos barn & griffel

Var hämtar du själv inspiration ifrån?

Pinterest är en fantastisk inspirationsbank med allt från klockrena citat till de bästa pysseltipsen. Även Instagram, jag följer flera kreativa genier där som även inspirerat mig att dela med mig.
Nadine brinner för att hitta ett nytt användningsområde för en gammal pryl eller göra om något gammalt till nytt.
Det bästa med återbruk, berättar Nadine, är att det inte kostar skjortan och att man ser förbi “ha begäret”. Jag uppskattar och inspireras av nyheter inom inredning man läser om i tidningen men det är helt omöjligt för mig att köpa nytt hela tiden. Då gäller det att vara kreativ, avslutar Nadine.

 

Text: Helena Johnzon Dahl
Foto: Nadine Strand

More from The waves we make

Bag all

Jennifer Jansch är den inspirerande stylisten som tog det stora steget att...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *