Hej mariaemb!

Bakom Mariaembs inspirerande blogg hittar vi miljökonsulten Maria. Hon är ursprungligen från Norrbotten men bor numera med sin sambo Johan i en 30-tals lägenhet uppe på ett berg i Stockholm. The waves we make är så himla glada att välkomna Mariaemb som bloggare.

Mariaemb_jul_1
Foto Mariaemb


Vad kommer vi att få läsa om på din blogg?

I min blogg blir det blandad kompott. Livsstil helt enkelt. Ett försök till en hållbar livsstil. Mat, inredning, odling. Allt som intresserar mig och som jag tycker är viktigt.

Vad har du för stil hemma?

Eklektisk fast med skandinavisk inriktning. Det vill säga ganska avskalad och inte allt för mycket mönster. Än. Jag har ett växande intresse för storblommiga tapeter. Det är mycket naturmaterial hemma hos oss och en ljus men ganska dov färgskala.

 

 Var hittar du inspiration?

Framförallt på internet. Bloggar, Instagram och Pinterest för att nämna några.

Maria_Embertsen

 När väcktes ditt intresse för miljö och hållbarhet?

Det har växt fram under de senaste åtta-tio åren men med fokus på olika delar. Jag har alltid varit ute mycket i naturen, framförallt som barn. Jag är uppvuxen i ett torp på somrarna där vi plockades svamp, bär och blommor. Mamma odlade. Vatten tog vi från en brunn och varma somrar torkade den så det gällde att konsumera vatten smart. Det var nog där jag förstod att det inte går att ta naturen för givet. När jag flyttade hemifrån kom maten i stort fokus och kunskapen om vad vi egentligen stoppar i oss och hur det produceras. De senaste åren har jag blivit allt mer medveten om hud- och hårvård och klädindustrin. Jag lever långt ifrån ett helt hållbart liv än men jag försöker bli bättre. Det gäller att fortsätta läsa på och syna den vardag man så lätt hamnar i.

 Ni har en odlingslott. Har du någon favoritgröda?

Jag älskar bladpersilja, det är en ganska lättodlad favorit i kryddlandet. I år var pumpan jättefin i ett annars katastrofalt odlingsår. Jag hade sått 10 olika sorters luktärtor som hararna, rådjuren och åkersniglarna glatt mumsade i sig. Jag fick nog bara en handfull eller två.

Processed with VSCOcam with f2 preset
Foto Mariaemb
 Är det något som du drömmer om att odla, som du inte har provat än?

Mer blommor! Dahlior och pioner. Sen skulle jag även vilja odla melon fast då måste vi nog bygga oss ett växthus först.

Vad är hållbarhet för dig?

Det är ett sätt att leva, producera och konsumera som gör så liten åverkan på jorden som möjligt. Eller som bidrar till en positiv utveckling. Jag tror att det är ett måste om vi ska kunna leva och bruka den här jorden, i ett friskt tillstånd, i generationer framöver. Det är viktigt både för naturen och vår hälsa. För att inte tala om klimatet.

 Du hittar Mariaembs blogg här.
More from The waves we make

A fashionbloggers favorites in Copenhagen 

Johanne is the danish fashionblogger at Bedremode. Here she shares her favorites in...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *