Carolinne B

Carolinne Barholm är smyckesdesignern som skapar exklusiva och coola smycken med intentionen att påverka naturen och vår omgivning så lite som möjligt.

Carolinne B The waves we make

Namn:  Carolinne Barholm
Gör:  Smed och smyckesdesigner bakom Carolinne B jewelry
Familj:  Sambo med Martin och vår Disa 1 år
Bor:  På Södermalm i Stockholm
Intressen:  Natur, familj och heavy metal

Var hittar du inspiration till dina smycken?

I allting faktiskt, men jag triggas och inspireras allra mest av naturen och djurriket. Det finns så mycket detaljer bara ett steg utanför dörren. Från minsta insekten till mönstret på en krokodil. Man behöver bara öppna ögonen, dra in lukten och lyssna.

Hur kom det sig att du började skapa smycken?  

Redan i tidig ålder har jag varit väldigt intresserad av detaljer. Min mamma sydde de mest fantastiska konståkningsklänningar till mig när jag var liten. Jag antar att hon var den som sådde ett frö till min skaparådra. Men silversmidet startade som en hobby. Som växte. Från att göra smycken till mig själv och familj till vänner och bekanta och helt plötsligt gled Miriam Bryant, Victorias Secret modeller och Beyonce’s danskapten och koreograf Aschley Everett runt i mina smycken. Någonstans där sa jag f*ck it, kavlade upp armarna, jobbade lite hårdare och började leva min dröm. På riktigt!

Carolinne B The waves we make
Foto: Hugo Ljungquist

Varför är hållbarhet viktigt för dig?  

Hållbarhet är allt för mig. Alla mina smycken är handgjorda i Stockholm i silver och 18k guld. Ådran i hela Carolinne B är att påverka naturen och vår omgivning så lite som möjligt. Eftersom allting är handgjort här i Stockholm, i min studio kan jag även ta vara på allt ”spill” av silver och guld. Jag smälter ner rester och skapar nya smycken. Jag vill gärna vara en del av en förändring i samhället. Mindre massproducerat och mer medvetenhet. Allt för att minimera påverkan på miljön. Sen är jag själv en sucker för designers som använder sina händer och faktiskt har tagit i sina skapelser.

 

Vad gillar du själv att använda för smycken? 

Jag älskar att använda smycken med en historia bakom sig. Det kan vara ett smycke jag har fått vid ett speciellt tillfälle, eller av någon person som betyder mycket för mig, eller ett smycke där designen eller designern har något att berätta.

Finns det något smycke som du alltid bär?

Ooh ja, jag bär runt på en hel drös med moments och historier. Men mitt lejonarmband åker nog aldrig av. Det påminner mig om att leva lite mer …

 

Carolinne B The waves we make
Foto: Hugo Ljungquist

Vad har du själv för stil?

Otroligt virrig och spontan. Jag klär mig i allt från min pojkväns gamla band t-shirts och jeans till välsydda långklänningar. Men alltid med någon detalj som sticker ut.

 

Vilket smycke kommer vi att få se på dig i sommar?

I sommar blir det mycket lager på lager av tunna, fina halsband. Långa kedjor, gärna med klättrande pytonormar och självklart mitt rytande lejon på armen.

Vad gör du helst en ledig helg?

Packar ihop familjen och åker till vår lilla stuga i Hälsingland. Letar svamp, fiskar i vår lilla sjö och lagar god mat. Här finns inga bilar, ingen mobiltäckning utan bara vi- och naturen.

Till sist, vad händer 2017?

Jag sitter precis och jobbar med vår nästa kollektion som släpps i slutet av sommaren. Vi har blickat uppåt och hämtat inspiration från vingar och allting som flyger. Above är arbetsnamnet och min favorit än så länge är ett lite gulligt bi som kommer pryda öron och hals snart.

 

Här hittar du till Carolinne B

 

More from The waves we make

3 tips på morsdagpresenter

Bästa morsdagpresenten behöver inte vara något du handlat. Det kan vara en...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *