Udden Skulpturpark

Vid den havsnära och natursköna Udden vid norra hamnen i Hunnebostrand kan man från juni till september se fantastiska stenskulpturer ställas ut. Varje år skiftar utställningen och nya tema presenteras. Man använder naturen som skådeplats och skulpturerna smälter in i det vackra området som Udden är.

Varje år byts de flesta skulpturer ut och nya vackra stenkonstverk visas upp. Det är konstnärer från hela världen som representeras och varje år har utställningen ett nytt tema.  Det är nu 10 år sedan Udden Skulptur startades.  Under åren har 118 verk visats, 10 – 12 internationella skulpturer och installationer årligen.

Årets jubileumsutställning är en inbjudan till Nordiska konstnärer, som visar 9 skulptörer med 12 verk. Utöver dessa visas 18 skulpturer från tidigare utställningar, en utställning med 30 verk som gör den till den största manifestationen av skulptur i Sverige för närvarande.

Här finns verk i sten och rostfritt stål, stort format och små experiment i virkat garn. Den lodräta väggen, en del av det imponerande stenbrott som var ett av de första och största i Bohuslän.

Deltagare Uddenskulptur 2020

Gunilla Hansson (S)
Hannah Streefkerk (S)
Isabella Martin (GB)(DK)
Kimmo Schroderus (F)
Kjersti Wexelsen Goksöyr (N)
Lolo Funck (S)
Siv Boström/Anna Svensson (S)
Anders Thorlin (S)
Claus Örntoft (DK)

Organisation: Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän
Projektledning: Kristin Jonsson
Konstnärliga råd: Pål Svensson, Åsa Herrgård, Ingrid Elam, Sanne Kofod Olsen, Peder Istad
Platsansvarig: Hans Leutscher

 

More from The waves we make

surolles tankebok

  “Slöjdar helst utan el. ”Un-plugged”. Det ger en bra rygg och låga...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *