Human Nature på Sliperiet, Borgvik

I utställningen ”Human Nature” på Sliperiet, visas verk av Arno Rafael Minkkinen – fotografier tagna mellan 1970 och 2020 i 30 olika länder. Genom att fokusera på det existentiella mänskliga tillståndet genom självporträtt, blir ”Human Nature” ett lekfullt möte med en konstnär som undgått kategorisering i mer än fem decennier. Nu är det din tur att välkomnas in i Minkkinens bildvärld.

Arno Rafael Minkkinen är en finsk-amerikansk fotograf, essäist, lärare och curator med över 100 separatutställningar och 200 grupputställningar på gallerier och museer världen över. Minkkinens verk finns representerade i över 80 institutionella samlingar och framstående museer.

”Vid samma stund jag plockade upp det första verket av Arno lade sig ett lugn över Sliperiet. Arnos konst är som poesi, en gyllene bro mellan natur och mänsklighet där du som betraktare sitter på första parkett och får uppleva ett fantastiskt bildspråk”. – Oscar Magnusson, ägare Sliperiet.

Och så klart, inget Sliperiet utan Värmland. Som alltid visar vi värmländskt konstnärskap, så även i år.

På Sliperiets vind presenterar vi fram tills att dörrarna slås upp den 26/5 löpande en rad konstnärer med värmländsk anknytning. Lokalt, nationellt och internationellt, precis så som Sliperiet ska vara.

Utställningen presenteras i samarbete med WILLAS contemporary och pågår mellan den 26/5-1/9 2024 på Sliperiet i Värmland.

More from The waves we make

Mäklarfirma inreder hel lägenhet med second hand

Uppsala Stadsmission önskar att fler tänker hållbar utveckling och återanvänder gamla möbler Nu går...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *