Möjliggörare – möt händerna som gör andras skapande möjligt

Utställningen Möjliggörare öppnar 12 november 2021 och lyfter fram några av de slöjdare som tillverkar redskap och på andra sätt gör det möjligt för andra att slöjda. Föreningen för Svensk Hemslöjd bjuder in till en digital utställning i ljud, foto och text. Utställningen kommer även under en kort period i januari 2022 att visas fysiskt i butiken Svensk Hemslöjd på Norrlandsgatan 20, Stockholm. 

Utställningen Möjliggörare är en del av projektet Slöjdcurator och genomförs av Föreningen för Svensk Hemslöjd med stöd av Nämnden för Hemslöjdsfrågor.

En viktig del av utställningen är samarbetet med podden Görbart som resulterat i intervjuer med några dessa möjliggörare, och det vänds och vrids på begreppet för att ge en djupare och färgrikare berättelse och kontext.

I utställningen, som du hittar här, visas verk av: Eva Berg | Felix Wink | Julia Kalthoff | Kerstin Neumüller | Lars Larsson | Maria Smedberg | Åke Erlandsson.

More from The waves we make

6 x Japan

1. Japonism Läs the waves intervju med författaren Erin Niimi Longhurst  ...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *