Litteraturfest för stora och små

Mer än 100 förlag, bokhandlare, museer och institutioner kommer att fylla Stockholms gator i litteraturens tecken 26–29 augusti 2021. Festivalen är kostnadsfri och genom en stadskarta navigerar besökarna runt mellan litterära samtal, signeringar, bokköp och releaser. Förutom förlagens egna arrangemang kommer flera scener runt om i staden bjuda på program.

Scener kommer att finnas på Djurgården, Kulturhuset, Nytorget, Stadsmuseet, Kapsylen, Stortorget och Hotel Mornington. Söderbokhandeln, Gamla Stans bokhandel, Pocket Shop och Akademibokhandeln kommer ha litteratursamtal under helgen. Församlingarna Katarina, Hedvig Eleonora, Kungsholmen och Storkyrkan deltar med egna bokprogram och en litterär gudstjänst planeras från Katarina kyrka. På Stortorgets scen kommer bland annat Storkyrkan och Svenska Akademien medverka. De medverkande arrangerar egna program och öppnar upp dörrarna till egna eller lånade lokaler. Stockholms bokhelg invigs 26 augusti kl 17.00 på Bar Brillo.

Kartan hittar du här

Program för barn under Stockholms bokhelg 28-29 augusti

* Program för barn hela förmiddagarna lördag och söndag den 28-29 augusti på Stortorget i Gamla stan.
Testa en rolig kedjereaktion tillsammans med Tom Tits! Gå tipspromenad, lyssna på sagostund och lek bokstavshusen. Möt skaparna bakom böckerna om Familjen Knyckertz! Gör historiequiz och annat skoj. Program hela förmiddagarna. Kostnadsfritt. Varmt välkomna!
* Besök Gamla stans bokhandel för skapande workshops: Lördag och söndag eftermiddag 28-29 aug.
Barnen får prova på att teckna tillsammans med barnboksillustratörer.
Passar från ca. 4 år. Kostnadsfritt.
* Barnbokseftermiddag på Akademibokhandeln City söndagen den 29 augusti kl. 13-15.
Pyssel, tipspromenad och program på scen med högläsning. Testa pin-maskinen! Alla barn får göra sin egen bovmask och pimpa med glitter! Bläddra i den gigantiska boken om Gruffalon, och spela Bara rumpor-memory. Kostnadsfritt.
Alla är välkomna, ta med familjen och kamrater och kom!
För exakt program med tider – se inlägg under diskussions-fliken i eventet.
Arrangörer för programmen i eventet är Lilla Piratförlaget, Natur & Kultur, Alfabeta, Volante Knopp, Berghs, Opal och Mirando, i samarbete med Gamla stans bokhandel, Akademibokhandeln och Stockholms bokhelg.
Boktips och the waves intervjuer med författare hittar du här. 
More from The waves we make

Happy new year!

Gott nytt år önskar vi på The waves we make med alla våra...
Read More

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *