Medvetet resande i fokus 2019

Enligt Booking.coms trendspaning kommer 2019 vara året då vi får se ett mer medvetet resande som en återspegling av ett ökat intresse i världen för samhällsfrågor som mänskliga rättigheter, jämställdhet och arbetsförhållanden.

Booking.com har tagit fram unikt material från över 163 miljoner verifierade gästrecensioner samt enkätundersökningar från 21 500 personer i 29 länder.

Undersökningen visar att innan man väljer vart man ska åka ställer man frågor om sociala, politiska och miljömässiga förhållanden på resmålet. Omkring hälften (49 %) tycker att sociala förhållanden på eventuella resmål är viktiga när man väljer vart man ska åka och över hälften (58 %) väljer bort resmål om de tror att en resa dit kan påverka lokalbefolkningen negativt.

Och allt eftersom resenärer letar efter nya och autentiska upplevelser vill de också vara säkra på att de kan resa säkert, oavsett kön, etnicitet eller sexuell läggning. Plattformar som Destination Pride analyserar data från hela världen för att ranka hur hbtq-vänligt olika resmål är och på många platser arbetar organisationer med att öka sitt stöd för kvinnor som reser ensamma.

 

Reforms travels 6 tips på ett mer hållbart resande

Loppistips i Bohuslän

More from The waves we make

Glad Sommar med Underbara Clara och Annakarin

Vår och sommar är som gjorda för utflykter och kalas. Med en...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *