Utställning: Runt, Calle Forsberg

Den runda formen uppstår i mötet mellan händerna, leran och den snurrande drejskivan. I utställningen på Kaolin visar Calle Forsberg ett antal variationer på temat, bruksföremål som under de senaste månaderna drejats, bränts och glaserats i hans verkstad i Kummelnäs strax utanför Stockholm.

Med sin utgångspunkt i krukmakartraditionen har Calle Forsberg genom idogt arbete och en passion för lerans möjligheter förädlat det keramiska bruksgodset och anpassat det till samtidens smak och vanor. De skålar, tallrikar, fat, kannor och burkar som lämnar hans verkstad bär en omisskännlig prägel av harmonisk självklarhet. Skönhet och funktionalitet förenas.
Calle Forsberg är huvudsakligen självlärd. Han har arbetat med keramik sedan 1990-talet och har under sin karriär gjort stora insatser både för det handgjorda keramiska bruksgodset och de personer som arbetar med att framställa det.
Calle Forsberg
13.3 – 7.4. 2021
Runt
Kaolin
Hornsgatan 50
118 21 Stockholm
08-644 46 00
Öppet:
tis-fre 11-18
lör 11-16,
sön 12-16

More from The waves we make

Nina Siemiatkowski

Under fyra år reste Nina med kameran i högsta hugg mellan Sverige och...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *