Tarte au fromage

Tarte au fromage är en söt variant av ostpaj som passar som mellanmål. Eller varför inte som efterrätt. Receptet har lagats av vinmakaren Brochet familj på den franska landsbygden i åratal.

Tarte au Fromage

Gör så här 

Ta (eller gör) en pajdeg, den ska vila 1⁄2 timme i kylen innan du kavlar den tunt.
Klä en pajform.
Förbaka i 200° i 10 minuter
Blanda en färskost (ca 200 g inte för fast, t. ex kvarg går bra) med 4 äggulor och 150 g socker
Vispa äggvitorna tills de blir fasta, häll i lite socker peu en peu. Blanda samman med färskostkrämen
Slå över blandningen i pajdegen
Ställ i ugnen i 45 minuter på 200°

Ytan ska se ut som att den skulle tagits ut för fem minuter sedan, dvs lätt bränd utan att lukta bränt. Serveras sval.

Till pajen rekommenderar Brochet dessertvin.

Baka Brochets crusty cake  

 

More from The waves we make

Wienerstänger. Recept från boken Glad Sommar

Wienerstänger med hallonsylt är en klassisk kaka som ofta finns på kafferep. Just...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *