Karantänskänslor

Förra veckan var vi förkylda, antagligen en vanlig hederlig förkylning men med hosta och då blev det en hemmavecka med allt vad det innebär. Fyra barn, alla med olika behov och framförallt krävs då någon sorts struktur för att vardagen ska flyta på. Allt från hjälp att förstå vad som händer i världen till läxhjälp, mat och mellis på fasta tider till inspiration att komma igång med lekar och pyssel. Det är inte alltid lätt och med fyra barn är det oftast någon som är missnöjd för stunden, det är vardag och en viktig insikt. Vi alla gör så gott vi kan, även barnen som förstås blir rastlösa och saknar sina vänner så det nästan gör ont.

Mitt i allt det här, går jag och känner mig otillräcklig åt alla håll. Det får vara okej, för nu. Känner att jag behöver samla kraft och energi, göra sånt som gör mig gott. Inte oroa mig för nära och kära hela tiden, kroppen behöver hitta tillbaka till ett lugn. Då vet jag att kreativitet helar mig bäst, det och ett varmt bad kan göra underverk. Så i helgen tog jag djupa andetag, hinkade kaffe, lyssnade på p4, sådde fröer och bakade mitt första surdegsbröd. Fint att jag levt och lärt känna mitt innersta, så jag hinner ställa om. Dra i handbromsen och bara vara emellanåt. Innan vardagen drar igång med sin fulla kraft. Missförstå mig inte, jag älskar vår vardag och det liv vi skapat här på vår lilla jordeplätt men ibland och just nu är det livsviktigt att hitta tillfällen att ladda batterierna inför vad än som väntar här näst.

Stor kram till dig som tittar in här

1 Comment

  • Åh, ditt bröd började nästan tala till mig genom bilderna. Det där ansiktet i det, fick du fram det med mening eller bara blev det? Hur? Jag blev så fascinerad och indragen. 🙂
    Jag har varit hemma med två barn i drygt två veckor nu. Min strategi som får dagarna att bli bra är att kopiera förskolans rutiner och tider, massor av pyssel och alltid utelek. Blir ju inte smärtfritt alltid ändå, ibland måste jag gå ut på trappan, stänga dörren och skrika alla grova svordomar jag kan ut över grannskapet så att fåglarna flyr och grannarna fasar. 😀
    Önskar er en svordomsfri dag! ^_^

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *