Den sista tiden har inte varit så aktiv för mig och Klädoteket. En stor livsförändring har skett då jag fick barn för ca en månad sedan! En helt fantastisk och spännande del av livet, men också en stor omställning och en tid där fokus främst blir på någon annan.  Klädoteket var tidigare baby nummer 1, men nu finns det en ny baby som också behöver uppmärksamhet och omsorg.

Under detta år jobbar jag som en del i Sharing City- projektet, där fokus är att sprida Klädoteket digitalt. Som jag nämnt tidigare så stängde den fysiska butiken vid årsskiftet, men webbshopen är öppen som vanligt för uthyrning och försäljning. Under våren kommer lite nyheter från några av Klädotekets fina designmärkena och vintagebröllopsklänningar ska komma upp på webben för den som går i bröllopstankar:)!

När ett litet nytt liv kommer till världen är man ansvarig för alla delar som rör den lille personen. En del som jag har tänkt mycket på är kläder och konsumtion för bebisar och barn. Det är en oerhört stor marknad och många småbarnsföräldrar konsumerar oerhörda mängder barnkläder och prylar. I dagsläget hyr Klädoteket enbart ut kläder till vuxna och fokuserar på kvinnor. Jag har såklart tänkt att det vore bra att hyra ut klädpaket även till de små liven, då de växer ur kläderna snabbt och det finns enorma mängder kläder som redan cirkulerar runt. Vi har knappt köpt nya kläder till vår lille pojke. Vi har ärvt en hel del kläder från kusiner som växt ur sina plagg och även köpt en del second hand. Att hyra barnkläder känns som ett väldigt bra alternativ och kunna byta till ett klädpaket i en större storlek så fort barnen växer ur den mindre storleken. Vi får väl se om denna tanke blir verklig längre fram, men visst finns det ett behov för det!! När vi ändå är inne på barn och konsumtion så vill jag passa på att tipsa om Leksaksbiblioteket som är en del av Sharing City. Det är precis som det låter, ett bibliotek där man hyr leksaker och andra prylar till barnen för en billig peng istället för att köpa nya saker. Är du exempelvis ute efter en bärsele, babygym, pussel eller en springcykel så finns det i  utbudet. Helt fantastiskt tycker jag! Spana in deras hemsida här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *