Elin Unnes tips till nybörjarodlaren

Elin Unnes är rock- och trädgårdsjournalist samt nybliven radioproducent.Hon skrivit de mycket hyllade böckerna The SecretGardener (2014) och uppföljaren Herbariet (2016) samt I odödliga odlares sällskap : livsläxor och botaniska tricks. . The Secret Gardener (2014) utsågs till Årets svenska måltidslitteratur i kategorin Köksträdgårdslitteratur. Här delar Elin med sig av sina bästa nybörjartips till The waves läsare.

Elin Unnes bästa odlingstips till nybörjaren: 

Squash och potatis! Jag vet att det GÅR att misslyckas med squash, alla jordar och skadedjur är ju olika. Men så länge man kommer ihåg grundförutsättningarna, bestående av lucker, näringsrik jord, mycket sol och vatten så brukar den växa som en tok.

Lila potatis

Och nästan alla har en någorlunda grundläggande uppfattning om hur man odlar potatis, typ nåt minne från barndomen, så det brukar finnas en nästan instinktiv kunskap kring hur man ska sätta och sköta potatis. Det var det allra första som jag själv lyckades med.

 

The waves intervju med Elin Unnes

Elins blogg The secret gardeners  

 

Här hittar du fler odlingstips på The waves we make 

More from The waves we make

Chairs by Josef Frank, utställning på Svenskt Tenn

Årets första utställning på Svenskt Tenn lyfter Josef Franks filosofi kring stolars...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *