The waves tipsar: Kallbadsvecka i Helsingborg

Kallbadsveckan är ett helt nytt evenemang i Helsingborg. Den 31 januari till 5 februari kan man njuta av aufguss, midnattsbad, bastuchill och spännande föreläsningar på alla Helsingborgs tre kallbadhus; Råå, Kallis och Pålsjöbaden.

Pålsjöbaden. Foto Anna Alexander Olsson

Vid köp av ett badpass som är entrébiljetten till evenemanget ingår förutom fritt inträde till alla tre kallbadhusen även yogapass, midnattsbad samt olika föreläsningar där vi bl.a. gästas av Icewomen, Linda Ahlgren och Lindavagnelid, som skrivit boken Kalla bad samt världstjärnorna inom saunagus och aufguss; Linda Myrberg, Cristian Rebedau och Pang Ong! Alla har placerat sig i toppen av världsmästerskapet i sauna och de kommer på Pålsjöbaden bjuda på en upplevelse du aldrig kommer att glömma.

Mia Jansson som är anläggningsföreståndare på Kallis och Pålsjöbaden hoppas att såväl nybörjare som redan frälsta tar chansen att hygge sig under en vanligtvis ruggig vintervecka i staden.

– Miljöerna är fantastiska här. Att sitta i värmen och blicka ut över Sundet, med utsikt över Danmarks kust och kunna följa färjorna som går hela tiden är en riktig upplevelse. Helsingborg är ett mecka för kallbad och det ska vi nu fira, säger Mia Jansson.

Att kallbada är för vissa en vardagsrutin och för andra ett galet äventyr. Under Kallbadsveckan ska det finnas något för alla och det går att köpa badpass för antingen tre eller sju dagar, så att även den oinvigde känner sig manad att prova på.

– Det är friskvård när det är som bäst – en perfekt julklapp till någon annan eller en present till sig själv, avslutar Mia Jansson.

Kallis. Av Sveriges cirka 48 kallbadhus ligger inte mindre än tre stycken i Helsingborg.   

Fakta Kallbadsveckan

Infaller den 31/1 – 5/2
Platsen är Helsingborg och stadens tre kallbadhus Rååbadet, Kallis och Pålsjöbaden
Badpass köps hos något av kallbadhusen eller på evenemangets webbplats
Program och mer information finns på kallbadsveckan.
Kallbadsveckan är ett samarbete mellan Rååbadarna och Helsingborgs stad som äger Kallis och Pålsjöbaden.

 

 

More from The waves we make

Indigo workshop

Vi sågs på  Unionville på Södermalm i Stockholm. Douglas och Kerstin som...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *