Ismyntate från Södern från boken Modern självhushållning

Ett svalkande recept på ismyntate av Alva Herdevall och Anders Rydell ur boken Modern självhushållning.  Det är en självhushållningsbok för 2020-talet som örenar traditionella metoder med moderna idéer för att visa att en högre grad av självhushållning är möjlig för alla.

Under de varmaste sommardagarna, då vi hänger i skuggan under Åkeröträdet, gör vi en variant på ett läskande iste från amerikanska Södern. Det här är ett te som även barnen dricker.

1 stor citron
1 dl honung
1 stort knippe mynta, plockade blad
1 ½ liter vatten

Värm vattnet tills det kokar och häll det över myntablad och honung. Låt stå tills det kallnar. Kan därefter förvaras i kylen något dygn. När det ska drickas, skär citronen i bitar, pressa några i teet och fyll på rikligt med isbitar.

 

Missa the waves intervju med Alva och Anders 

More from The waves we make

Bubblande äppelmust

Nu lanserar GodDryck en alkoholfri mousserande äppelmust på enbart svenska äpplen. Som...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *